joi, 23 februarie 2012

Crema hidratanta Paula's Choice review si altele.

Crema pe care o folosesc acum zilnic este Paula's Choice. Daca stau bine sa ma gandesc, in afara de demachiant folosesc in exclusivitate produsele Paulei si sunt extrem de multumita de ele, nota 10 cu steluta.
Am ales "Essential Non-Greasy Sunscreen SPF 15 With Antioxidants", o crema potrivita tenului mixt-gras, cu factor de protectie 15 si antioxidanti. Minunea asta de crema are de toate, ingrediente bune pentru hidratare, factor de protectie si este o excelenta baza de machiaj, mai precis aplicata sub fond de ten este cuminte toata ziua, nu luceste, nu ingrasa tenul si nu se simte deloc grasa pe parcursul zilei. O aplic dimineata pe fata curata, astept 10 minute si pot aplica machiajul linistita.
O mare greseala pe care o fac persoanele care au ten cu probleme este faptul ca nu hidrateaza ci doar trateaza. Pielea, astfel agresata nu mai are putere sa se vindece. Este important daca ai un ten cu probleme sa tratezi cu produse specifice, antibacteriene, exfoliere dar hidratarea este vitala pentru ten. Degeaba tratezi tenul daca nu ii dai si forta necesara sa se regenereze, sa-si recapete stralucirea si sanatatea.Ingredientele dintr-o crema hidratanta formulata corect ajuta la regenerarea celulara. Este foarte important ca produsul de hidratare pe care il alegeti sa contina mai mult decat niste emolienti care sa va dea senzatia de bine pe moment, pentru ca un produs sa realizeze hidratarea trebuie sa contina ingredienti specifici care pot face asta. Mai multe despre ingrediente, hidratare si cum se realizeaza corect aceasta puteti gasi aici .
Puteti ajuta pielea si cu uleiuri de baza dar acestea nu sunt suficiente pentru o hidratare completa. Eu folosesc ulei de jojoba in combinatie cu crema Paulei dar nu folosesc niciodata doar ulei de jojoba.
Stiu ca trendul bio este din ce in ce mai pregnant dar incercati sa nu va lasati pacalite de acesta. Produsele bio pot face mai mult rau decat bine deoarece ingredintele folosite sunt iritante pentru ten. De asemenea, majoritatea produselor bio, in special cremele nu sunt ambalate corespunzator iar ingredientele folosite sunt perisabile, in contact cu aerul acestea se degradeaza.Suna tentanta intoarcerea la natura, te gandesti ca nu au ce rau sa iti faca ingredientele naturale si cand auzim cuvantul ingrediente chimice automat ne gandim ca poate sa ne faca rau, nu? Lucrurile nu stau chiar asa, intradevar sunt multe ingrediente naturale care sunt bune pentru pielea noastra, care ne ajuta si ne fac bine, nu contest aspectul acesta dar trebuie sa stim care anume si de care sa ne ferim, nu putem pune cu incredere un produs pe fata doar pentru ca se proclama bio. De exemplu extractul de citrice face foarte rau tenului si totusi, majoritatea il folosesc in masti home made fara sa stie ca aceste extracte usuca pielea, o irita si cauzeaza dezechilibre la nivelul structurii pielii.
Aveam ieri o discutie pe un blog al unei persoane "celebre" care proclama faptul ca toate cremele din supermarket sunt extrem de proaste, bune sunt numai "dermatocosmeticele" si cremele bio. Am contracarat cu argumente viabile, conform careia trebuie sa stii ce contine o crema ca sa o declari buna sau proasta si am fost pusa la zid de persoana respectiva si de fanele acesteia care proclamau sus si tare ca "dermatocosmeticele" sunt singurele produse safe deoarece le cumperi din farmacie iar o crema bio nu are ce rau sa iti faca pentru ca e naturala. Imi pare rau sa vad ca unii inca poarte ochelari de cal si refuza sa cerceteze aceste aspecte mai in profunzime, ba mai mult fac recomandari pe baza de concepte invechite si nu accepta ca pot gresi.
Sfatul meu este sa va informati. Cu cat mai mult, cu atat mai bine. La fel cum va intereseaza ce puneti in interior trebuie sa va intereseze si ce puneti in exterior , asa in cazul in care va pasa de aspectul vostru. Daca nu, lucrurile sunt mult mai simple.:)


Urmatoarea comanda pentru produse Paula's Choice va avea loc in data de 5 martie. Daca va intereseaza sa comandati ceva, puteti sa ii scrieti Laviniei la lavinia_roshu@yahoo.com

8 comentarii:

  1. Sunt de acord cu tine Lavi! Nu e ok sa generatizam. Eu nu prea cred in trendul bio, mi se pare mai mult marketing, important e cum te intelegi tu cu produsul respectiv. Cunosc multe persoane care au avut reactii alergice la creme Vichy.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vichy are creme slab formulate si slab ambalate. Da, din pacate generalizam si nici nu vrem sa acceptam nici o informatie noua.

      Ștergere
  2. Fetelor cititi aici despre ce pot contine unele produse !

    http://shine.yahoo.com/green/heavy-metals-found-many-cosmetics-not-listed-labels-194900866.html

    RăspundețiȘtergere
  3. Bine punctat cu cremele bio. N-am nimic impotriva trendului bio, incerc sa mananc natural, ma feresc de e-uri, dar in acelasi timp ma feresc si de uleiuri esentiale, am invatat pe propria piele cat rau imi fac, inca inainte de a cunoaste atatea lucruri despre ingrijirea pielii. Alcoolul e cat se poate de bio, si din pacate se gaseste in multe creme bio adresate tenului gras in special, dar si in majoritatea produselor Vichy, spre exemplu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Coconut, foarte bine spus. Nu inteleg obsesia asta, daca e bio e absolut bun, e ca si cum am manca numai morcovi si am spune ca suntem sanatosi, sunt buni morcovii, ne fac bine dar asta nu inseamna ca numai de morcovi are nevoie organismul nostru ca sa fie sanatos.

      Ștergere
  4. Da, sunt foarte multe persoane dezinformate TOTAL, care din pacate isi sustin punctul de vedere sus si tare si nu accepta alte idei, fie ele si foarte documentate. Asa ajung fetele tinere care citesc blog-urile "persoanelor cunoscute/importante" sa-si distruga tenul. Eu ii multumesc Corinei/Pasagera pentru toata munca de pe blog-ul ei

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Madalina, la fel simt si eu in legatura cu Corina, ii apreciez enorm munca si dedicarea. Cat despre blogurile celebre, sincer, ma cam scarbesc deja.

      Ștergere