duminică, 21 august 2011

The fresh face.

Toamna aceasta cei mai mare esteticieni si make up artisti au decis ca vom purta : the fresh face. Adica machiajul acela nude cu cateva exceptii, extrem de natural si proaspat, eventual cu cateva mici accente spre seara dar si acelea in tonuri aurii, pamantii, orange sau gri. Ne sunt permise in schimb buzele rosii sau corai, putem exagera putin pana la tonuri foarte portocalii pe care sa le aplicam pe buze dar trebuie sa avem mare grija in cazul unui ten foarte deschis deoarece este posibil sa capatam un aspect foarte palid si nesanatos purtand aceste nuante. Desi se miezeaza pe nude, nu se mizeaza pe tenul perfect, acela de portelan ci pe machiajul nimial care chiar daca nu acopera orice lasa la iveala naturaletea. Nu spun ca se poarta cearcanele sau cosurile dar pentru acest sezon putem lasa deoparte putin obsesia concelearului si sa ne concentram eventual pe nuantele frumoase din blush care sa ne lumineze fata. Esteticiana multor vedete de la Hollywood, Tracy Martyn declara ca unica modalitate in care putem obtine "the fresh face" este sa ne ferim de soare cat mai mult si pe langa aceasta hidratare, hidratare, hidratare. Perfect de acord.
De catva timp incoace, poate sa fie cativa ani sunt total pentru machiajul minimal, nude dar o buna perioada am avut obsesia tenului perfect. Acum ca am scapat si de aceasta, abia astept sa apelez la lookurile acelea comode si simple, efortless pe care le ador din ce in ce mai mult.
Asadat, the fresh face incepe cu o piele frumoasa. Nu perfecta, frumoasa. O piele frumoasa incepe cu protectie solara, hidratare, exfoliere chimica si neaparat demachiere. O piele frumoasa se lasa machiata  cu un machiaj nude care sa evidentieze frumusetea TA nu a truselor de farduri pe care le deti. Singurul lucru pe care il cere perfect "the fresh face" sunt sprancenele care trebuie sa fie frumos pensate, aranjate si in concordanta cu restul, naturale.
Mai jos, cateva fresh face-uri pentru inspiratie:



2 comentarii:

  1. I soo soo love this trend! si eu sunt adepta machiajului minimal, mai ales ca dupa o anumita varsta cu cat aplici mai mult machiaj, cu atat arati mai in varsta. Cand imi amintesc ce clownish ma machiam in liceu, imi vine sa rad :))
    Chiar vorbeam acum cu o prietena din New York, care lucreaza la un restaurant pe Park Avenue si imi zicea ca in NY nu se mai poarta de ani de zile machiajul puternic si trendul e, de cativa ani, the fresh face- tenul frumos, fara defecte majore si putin ruj si blush...eventual mascara. Well, a ajuns si la noi, cu vreo 4 ani intarziere :))

    RăspundețiȘtergere
  2. @ stilistele: eu incerc sa promovez stilul acesta de machiaj pentru purtare zilnica, ma ingrozeste sa vad mereu pe strada fete tinere mult prea machiate pentru varsta lor. In plus, the fresh face merge perfect cu stilul bohoo chic, my fav.:D Daca stam se ne gandim, toate style iconurile nu poarta super machiaje ziua, imagineazati-le pe Olsen sisters, Olivia Palermo, Hanneli Mustaparta sau altele ca si ele care dicteaza trendurile super mega machiate in timpul zilei. Niciodata nu cred ca o sa vedem imaginea asta. Less is more, e clar.

    RăspundețiȘtergere