luni, 25 iulie 2011

Ce NU trebuie sa folosim in mastile home made

Stiu ca multe dintre noi folosesc masti home made deoarece tindem sa avem mai mare incredere in ce preparam noi acasa decat in ce cumparam din magazin. Corect, asa si este. Si eu folosesc masti home made cateodata, nu atat de des pe cat as vrea dar din cand in cand ma mai apuca dorul de rasfaturi naturale.
Totusi, desi incredientele naturale sunt in mare parte bune pentru tenul nostru, exista cateva sucuri sau uleiuri care desi extrase din fructe sau legume pot fi extrem de iritante pentru ten cauzand astefel alergii, iritatii puternice sau chiar cosuri.
Stiu ca multe dintre noi avem tendinta sa glorificam incredientele naturale si curentul bio dar nu intotdeauna naturalul este cea mai buna solutie pentru ten.
Incredientele naturale care danuneaza tenului si trebuie evitate sunt urmatoarele:
1.Citricele: lamaia, grepfuitul, portocala, kiwi.Desi sunt extrem de benefice pentru organism consumate intern, folosite extern pot produce iritatii extrem de grave. Va recomand sa nu folositi nimic din aceasta categorie in mastile home made.
2. Mentol si lavanda sau tot ce este derviat din acestea. Au un miros frumos dar este mai bine sa le pastram pentru ceaiuri, respectiv parfumuri.
3. Rosii si capsuni: stiu ca rosile erau folosite in tratamentul punctelor negre. Da, probabil au efect dar exista alte metode mai bune de scoatere a punctelor negre, metode care nu implica riscul iritatiilor.
Iritatiile reprezinta orice schimbare a tenului, nu doar bubitele rosii care sunt denumite clasic ca si iritatii, respectiv uscaciune, ingrasare sau orice alta schimbare care intervine si este de rau augur pentru tenul nostru.

4 comentarii:

  1. foarte interesanta postarea...chestia cu ce Nu trebuie sa folosim nu o stiam:)....
    De obicei prefer masca simpla formata din argila+apa pentru ca tenul meu e foarte dificil

    RăspundețiȘtergere
  2. si cu scortisoara...mare atentie ! am patit-o !

    RăspundețiȘtergere
  3. @coco:da, foarte adevarat, nici scortisoara nu trebuie sa se gaseasca in incredientele aplicate intr-o masca. Dar nu mi-am imaginat ca cineva s-ar gandi sa puna scortisoara intr-o masca de fata, tu pentru miros ai pus-o?:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarta interesanta postarea. Chiar nu stiam ca rosiile sau capsunile sunt iritanti. Am vazut multe masti in care sunt folosite aceste ingrediente. E bine de stiut ca sunt un no no.
    Eu in momentul de fata folosesc o masca de argila :).

    Pupici

    RăspundețiȘtergere