joi, 9 iunie 2011

Ca tot veni vorba...

despre protectie solara, am vazut ca majoritatea bloggeritzelor scriu despre acest subiect si tin sa le felicit din inima. Nu o sa ma repet cu ce si cum sa facem deoarece toata lumea este informata dar referitor la acest subiect am vazut zilele trecute un reportaj cu Dana Sota ( care e superba) in care explica cat de mult rau poate face solarul pielii si faptul ca este incadrat la aceeasi categorie de "daunator" ca si fumatul sau cianura!!! In cadrul reportajului erau intergheviate si niste pisicele care isi dadeau cu parerea ca niste experte ce sunt in ale intretinerii. Toate, fara exceptie ( vre-o 4-5 la numar ) declarau sus si tare ca merg la solar saptamanal sau de doua ori pe saptamana cate 20-30 de minute. Era sa lesin cand am auzit cu ce lejeritate vorbeau de cum isi fac rau singure si mai mult decat atat, erau foarte mandre de ispravile lor! Consider acest obicei egal cu a-ti injecta ceva in vena constant pana la momentul in care organismul cedeaza. Toate aceste interviuri erau luate in timp ce senioritele stateau la plaja, evident fara protectie. Toate zambeau smechereste la auzul intrebarii "da factor de protectie folositi?" si explicatia lor era aceeasi: stiu ca ar trebui dar se fixeaza mai bine bronzul fara...
In cazuri de acestea, cand informatia ti se da mura in gura, cand stii exact care sunt ultimele tendinte in materie de orice, nu ai nicio scuza ca nu faci ceva ca sa te protejezi si nu mi-e mila deloc de cele care isi vor petrece varsta a 2-a la oncologie. Mi-e mila de cei care o patesc chiar daca si-au luat toate masurile de siguranta sa fie ok dar nu mi-e mila de cei care abuzeaza de un lucru cu buna stiinta fiind perfect constienti ca le face rau.
Pentru mamici, daca este vreuna care citeste acest post: protejati-va copiii de razele solare, ei au pielea cu 30% mai subtire decat a adultilor si nu este de glumit cu asta. Nu-i lasati sa stea in soare cand acesta este prea puternic. Aveti grija de sanatatea lor deoarece cancerul de piele nu se dezvolta imediat ci celulele se modifica in timp si nici nu stiti cat rau le puteti face din inconstienta! Atentie, factorul UVA si UVB nu se aplica numai cand mergem la plaja ci zi de zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu