duminică, 16 ianuarie 2011

Alegerea fardurilor de ochi in functie de culoarea ochilor.

M-a rugat o prietena sa scriu despre alegerea fardurilor de ochi in functie de culoarea ochilor. Eu tin foarte mult atunci cand realizez un machiaj sa aleg o culoare care sa flateze culoarea irisului. Ati vazut voi vreodata o persoana cu ochi urati? Eu nu...asadar consider ca orice persoana poate sa isi evidentieze printr-un machiaj ce are mai frumoas si anume ochii. Cand alegi culoarea unui fard pentru ochii tai ia in calcul culoarea irisului si nuanta pielii tale. Scopul tau este sa faci culoarea ochilor tai sa iasa in evidenta, nicidecum sa o minimizezi sau sa o concurezi prin machiaj.
Nu este sugerat sa porti fardul de ochi in aceeasi culoare cu ochii tai. Ideea este sa evidentiezi ceea ce ai prin alegera unei culori complementare.

Ochii albastri:
Culori complemetare: nuante calde de maro, maro deschis, auriu, gri-maroniu, maro intens, piersica.



Ochii verzi:

Culori complementare: rosu maroniu, gri maroniu, violet, maro aramiu, mov inchis, nuante pale de piersica, nuante usoare de violet.








Ochii caprui/negri:

Culori complementare: fetele cu ochi caprui sunt cele mai norocoase deoarece pot experimenta o varietatea de nuante care sa le intensifice culoarea irisului. Orice culoare arata frumos in jurul unor ochi caprui sau negri. Joaca-te cu: violet, verde, auriu, maro, roz, piersica, carbune, maro inchis, albastru, etc. Ochii caprui sau negri accepta aceeasi culoare cu a irisului ca nuanta de fard.







Nuanta tenului este un alt element ce trebuie avut in vedere cand alegem culoarea fardului de ochi. Femeile cu pielea inchisa sau foarte inchisa nu trebuie sa aleaga un fard de culoare alba sau nuante foarte deschise iar femeile cu tenul palid trebuie sa evite fardurile foarte inchise.
Machiajul ochilor nu trebuie potrivit cu culorile hainelor pe care le porti in acel moment, acesta nu este un accesoriu pentru hainele tale. Machiaza-te ca si cum ai fi imbracata de sus pana jos in alb si incearca sa pui pe fata ta culorile care se potrivesc ochilor si tenului, nu hainelor pe care le porti.
Contureaza-ti ochii pentru a da intensitate privirii cu un creion negru, maro sau gri dar in timpul zilei nu exagera, incearca sa fii cat mai naturala si sa evidentiezi ce ai tu mai frumos.

O sa incerc sa postez cate un machiaj facut de mine pentru fiecare culoare de ochi, aparatul foto pe care il am acum e destul de slab dar ma straduiesc sa fac rost de unul bun si promit ca ma pun pe treaba.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu